Hlavní obsah

Babišovi z ministerstva financí odchází už druhý šéf mluvčích

Ministerstvo financí vypsalo výběrové řízení na nového šéfa tiskového oddělení. Dosavadní vedoucí a mluvčí Radek Ležatka chce ve funkci skončit. Vyplývá to z informací zveřejněných ministerstvem financí na internetu a vyjádření Ležatky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radek Ležatka (první zleva) na snímku z loňské tiskové konference o regulaci hazardu.

Článek

„Jde o mé osobní rozhodnutí. Požádal jsem pana ministra, zda by mne z osobních důvodů neuvolnil z funkce. O mém dalším působení ještě není definitivně rozhodnuto, jednou z možností je, že v resortu zůstanu," řekl Ležatka.

Na ministerstvu financí působil v tiskovém oddělení od dubna 2008. V roce 2011 zhruba osm měsíců působil na tiskovém oddělení ministerstva zemědělství.

Ministerstvo požaduje ve výběrovém řízení na místo šéfa tiskového oddělení, které bude od července podléhat služebnímu zákonu, dvouletou praxi na podobné pozici, chce i lustrační osvědčení. Nový mluvčí může podle materiálu nastoupit ihned.

Loni v červenci rezignoval tehdejší ředitel vnějších vztahů a komunikace a mluvčí ministerstva financí Marek Zeman. I on tehdy uvedl, že jde o jeho rozhodnutí. Na pozici šéfa odboru a tiskového mluvčího Zeman nastoupil s příchodem ministra Andreje Babiše (ANO) do úřadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám