Hlavní obsah

Tesco má na Slovensku zaplatit rekordní pokutu za prodej prošlých potravin

Právo, Ivan Vilček
Bratislava

Pokutu tři milióny eur (82 miliónů korun) má na Slovensku zaplatit obchodní řetězec Tesco za opakovaný prodej zkažených nebo starých potravin. Deník Sme v této souvislosti upozornil, že se Tesco kvůli pokutám může dostat na Slovensku do ztráty.

Foto: Luke Macgregor, Reuters

Ilustrační foto

Článek

První pokutu ve výši milión eur (27,4 miliónu korun) dostal obchodní řetězec loni v listopadu a zatím poslední minulý měsíc. První případ se vztahuje na prodej sedmi druhů potravin po lhůtě spotřeby, které Tesco prodávalo ve svém hypermarketu ve městě Partizánske. Kontrola tam našla na pultech i shnilé ovoce.

Druhou pokutu ve výši milión eur (27,4 miliónu korun) dostalo Tesco ve Spišské Nové Vsi. Rovněž zde se prodávaly potraviny s prošlým datem spotřeby. Například půlkilový balíček fazolí měl více než 200 dnů po datu minimální spotřeby.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Poslední miliónovou pokutu (27,4 miliónu korun) dostalo Tesco ve Spišské Belé, kde prodávalo shnilé potraviny.

Tesco tyto pokuty napadlo u soudu, proto se k nim nechce vyjadřovat. Při opakovaných pochybeních hrozí podle slovenských zákonů obchodům pokuta až do výše pěti miliónů eur (136 miliónů korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Tesco má v Česku ztrátu čtyři miliardy

Obchodní řetězec Tesco se v Česku ve finančním roce 2013/2014 propadl do ztráty čtyři miliardy korun. Podle firmy je důvodem mimořádný odpis majetku....

Výběr článků

Načítám