Hlavní obsah

V Německu dál stávkují strojvůdci

Berlín
Aktualizováno

Němečtí strojvůdci ve čtvrtek pokračují ve stávce za zvýšení mezd a zkrácení pracovní doby. Protest ovlivňuje i spojení mezi Prahou a Berlínem, takže mezinárodní vlaky nedojedou až do německé metropole a končí v Drážďanech. Protestní akce v osobní dopravě skončí ve čtvrtek ve 21:00, strojvůdci nákladních vlaků obnoví práci až v pátek dopoledne. Němečtí strojvůdci ovšem hrozí další stávkou na příští týden.

Foto: Reuters

Stávka německých strojvedoucích ochromila železniční dopravu

Článek

Kvůli stávce, do níž se zapojilo na 3000 strojvůdců, vypravuje německý železniční dopravce Deutsche Bahn (DB) pouze třetinu svých dálkových vlaků a zhruba polovinu regionálních spojů. Stávka zkomplikovala i cestu z české do německé metropole, vlaky na německém území končí v Drážďanech. Na dopravu na českém území ale podle Českých drah nemá stávka vliv.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Stávka německých strojvedoucích ochromila železniční dopravuVideo: Reuters

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Strojvůdci a vedení DB se navzájem obviňují ze zodpovědnosti za stávku. Dopravce tvrdí, že strojvůdci odmítli podepsat už dohodnutou dílčí kolektivní smlouvu. Odbory naopak obviňují firmu, že nechce jednat o zásadních sporných bodech a pouze čeká na to, až v létě vstoupí v platnost zákon, který by strojvůdcům další stávky znemožnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám