Hlavní obsah

Tesco zaznamenalo rekordní ztrátu čtvrt biliónu korun

Londýn

Nejhorší výsledek za celých 96 let své historie vykázala v loňském fiskálním roce britská maloobchodní společnost Tesco – ztráta před zdaněním činila 6,4 miliardy liber (243,8 miliardy Kč). Důvodem byly odpisy hodnoty realit, oznámila ve středu společnost, která podniká i v České republice. V předchozím fiskálním roce firma hospodařila se ziskem před zdaněním 2,26 miliardy liber.

Článek

Tesco loni poškodil účetní skandál a jeho tržby klesají kvůli tlaku diskontních řetězců a cenové válce na britském trhu. Tesco proto muselo snížit účetní hodnotu svých obchodů o 4,7 miliardy liber.

Obchodní zisk se za rok do konce února snížil na 1,4 miliardy liber z 3,3 miliardy liber o rok dříve. Zisk klesl již třetí rok za sebou. Situace zůstává obtížná i v zahraničí. V Asii klesl obchodní zisk firmy o 15,3 procenta a v Evropě o 31,1 procenta, napsala agentura Reuters.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Tesco je největší maloobchodní společností v Británii a třetím největším maloobchodním prodejcem na světě. Od roku 1996 působí rovněž na českém trhu. V současnosti má v tuzemsku více než dvě stovky obchodů, 19 čerpacích stanic a sedm obchodních center. Provozuje také franšízingovou síť Žabka, která čítá více než stovku obchodů.

Reklama

Související témata:

Související články

Tesco má v Česku ztrátu čtyři miliardy

Obchodní řetězec Tesco se v Česku ve finančním roce 2013/2014 propadl do ztráty čtyři miliardy korun. Podle firmy je důvodem mimořádný odpis majetku....

Výběr článků

Načítám