Hlavní obsah

Sběrna přišla o licenci, vykoupila elektromotor z větráku pantografu

Praha

Olomoucký krajský úřad odebral na návrh České inspekce životního prostředí (ČIŽP) licenci přerovské sběrně, která podle úřadu opakovaně porušovala zákon. Osudnou se jí stal výkup elektromotoru, který jako průmyslové strojní zařízení vykupovat neměla, informovala v úterý inspekce v tiskové zprávě.

Foto: Česká inspekce životního prostředí

Sběrna v Tovačovské ulici v Přerově

Článek

Podle ČIŽP inspektoři při kontrolách sběrny v roce 2012 zjistili celkem čtyři porušení zákona o odpadech a uložili provozovateli pokutu 26 tisíc korun.

Další pochybení zjistili i v roce 2013. „Provozovatel sběrny opět porušil zákon o odpadech. Vykoupil elektromotor z ventilátoru pantografické jednotky, tedy odpad, který měl charakter části průmyslového strojního zařízení. Za to mu inspektoři uložili další pokutu 50 tisíc korun,“ uvedl ředitel ČIŽP Erik Geuss.

Provozovatel sběrny podal proti pokutě odvolání, které ministerstvo životního prostředí zamítlo a rozhodnutí ČIŽP potvrdilo.

„Vzhledem k opakovanému porušení zákona o odpadech požádala ČIŽP Krajský úřad Olomouckého kraje o prověření udělení souhlasu k provozování zařízení. Ten dal inspekci za pravdu a souhlas v únoru 2015 odebral,” uvádí se ve zprávě ČIŽP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám