Hlavní obsah

Rodinné domy se v USA prodávají nejlépe za sedm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodej nových rodinných domů ve Spojených státech se v únoru zvýšil proti předešlému měsíci o 7,8 procenta a dosáhl nejvyšší úrovně za posledních sedm let. Oznámilo to v úterý ministerstvo obchodu USA. Prodej domů rostl i přes mrazivé zimní počasí, což je podle ekonomů nadějná známka pro oživování celého trhu obytných realit.

Foto: Mike Blake, Reuters

Domy ve městě Carlsbad v Kalifornii

Článek

Celoroční tempo prodeje vystoupilo na 539 tisíc domů, což bylo nejvíce od února 2008. V meziročním srovnání byl prodej nových domů vyšší o téměř čtvrtinu.

Lednový údaj statistikové po revizi zvýšili na 500 tisíc z původně odhadnutých 481 tisíc. Ekonomové oslovení agenturou Reuters odhadovali, že v únoru kvůli mrazům a sněhu na velké části území Spojených států prodej klesne na 465 tisíc domů.

Americký trh obytných realit je jednou z klíčových součástí největší světové ekonomiky. Loni jej i přes všeobecně příznivý vývoj hospodářství brzdil slabý růst mezd a nedostatečná nabídka, která zvyšovala ceny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám