Hlavní obsah

Britská banka TSB bude patřit Španělům. Zaplatí 1,7 miliardy liber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská banka TSB přistoupila na návrh, že se nechá převzít svým španělským konkurentem Banco Sabadell. Ten za TSB nabídl 1,7 miliardy liber (64,5 miliardy korun), informovala agentura Reuters. Jde o jednu z největších mezinárodních bankovních fúzí od světové finanční krize v letech 2007 až 2009.

Foto: Neil Hall, Reuters

Pobočka banky TSB v Londýně

Článek

Společnost TSB, která má zhruba 630 poboček a 8600 zaměstnanců, se loni oddělila od britského podniku Lloyds Banking Group. Ten v době finanční krize dostal státní pomoc v objemu 20 miliard liber, jejíž schválení evropští regulátoři podmínili prodejem TSB.

Sabadell je pátou největší bankou ve Španělsku a pomocí zahraniční expanze si hodlá kompenzovat slabý růst na domácím trhu. Firma uvedla, že plánuje z TSB vytvořit silného hráče v britském bankovním sektoru.

Sabadell již v roce 2013 převzal španělskou divizi společnosti Lloyds pro drobné bankovnictví. Lloyds výměnou za tuto divizi získala v Sabadellu téměř dvouprocentní podíl. Společnost Sabadell byla založena v roce 1881 v Barceloně. V současnosti má 2320 poboček.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám