Hlavní obsah

Některé cestovní kanceláře vymění lidem zájezd do Tuniska za jiný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé české cestovní kanceláře nabídnou klientům, kteří si koupili dovolenou v Tunisku, bezplatnou výměnu destinace. Při teroristickém útoku v centru Tunisu dnes zahynulo 19 lidí, z toho 17 zahraničních turistů. Mezi oběťmi jsou Poláci, Italové, Němci a Španělé. Žádní čeští turisté, kteří by do země jeli s tuzemskou cestovní kanceláří, nyní v Tunisku nejsou. Ještě nezačala sezóna.

Foto: Zoubeir Souissi, Reuters

Policisté před budovou tuniského parlamentu

Článek

Asociace cestovních kanceláří uvedla, že v přímořských letoviscích v Tunisku je klid.

„Momentálně se v tuniských přímořských letoviscích může nacházet pár stovek českých turistů, cestujících převážně individuálně za golfem. S ohledem na bezpečnostní situaci a očekávání vyjádření MZV ČR, české cestovní kanceláře situaci monitorují, i ve spolupráci s tuniskými zahraničními partnery. V celém Tunisku byla situace za poslední dva roky klidná, v letoviscích nyní panuje klid,” uvedla tajemnice Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA).

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Cestovní kancelář Alexandria nabídne klientům, kteří si zájezd do Tuniska již koupili, bezplatnou změnu destinace, nebo stornování zájezdu bez storno poplatků.

Stejně se rozhodla i CK Fischer. "Okamžitě jsme rozhodli, že klientům, kteří již mají zakoupenou dovolenou a nebudou chtít kvůli dnešnímu útoku odletět, umožníme bezplatnou změnu destinace," uvedl mluvčí CK Fischer Jan Osúch.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Teroristé postříleli v Tunisu turisty z EvropyVideo: Reuters

"V tuto dobu žádné své klienty v Tunisku nemáme ani v nejbližších týdnech zájezdy do Tuniska neplánujeme realizovat. Sezona zájezdů do Tuniska nám začíná ve druhé polovině května," sdělila Pavlína Pešová z Firo-tour.

Do Tuniska v roce 2013 vycestovalo 115 000 českých turistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám