Hlavní obsah

Číňané kupují přes internet ostrovy v Řecku či Kanadě

Novinky, tov

Tři ostrůvky u Řecka, Kanady a na Fidži koupili během 12 hodin čínští podnikatelé na aukčním portálu obřího internetového obchodu Alibaba. Na kupce čeká ještě ostrov u Velké Británie, uvedl list China Daily.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ostrůvky u Řecka a Kanady koupil stavební magnát ze střední Číny. Za řecký ostrov zaplatil v přepočtu 19,2 miliónu korun, na kanadský mu stačilo necelých sedm miliónů korun. Ostrůvek na Fidži, který může kupec a dědici užívat 99 let, koupil jiný podnikatel za necelých dvacet miliónů korun.

Aukce se konala na aukčním serveru Taobao, což je čínská varianta E-bay. Patří internetovému obchodu Alibaba, který po loňském vstupu na americkou burzu udělal ze svého zakladatele Jacka Ma jednoho z nejbohatších mužů světa.

Dražby se mohl účastnit každý, kdo složil zálohu v přepočtu čtyři tisíce korun. Zatím se neprodal čtvrtý nabízený ostrůvek u Velké Británie s vyvolávací cenou necelých šestnáct miliónů korun.

Ostrovy na území Číny je možné pronajmout pouze na 50 let, proto investoři do nemovitostí dávají přednost koupi pozemků v zahraničí, dodává China Daily.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám