Hlavní obsah

Inspekce kvůli špíně a plísni zavřela restauraci Kalich v centru Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila uzavřít restauraci Kalich na Praze 1 kvůli nepřijatelné hygienické situaci. Celkem od začátku roku uzavřela 29 provozoven. Informoval o tom v úterý mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Foto: SZPI

Uzavřená restaurace Kalich na Praze 1

Článek

Při kontrole v restauraci Kalich v Jungmannově ulici inspektoři zjistili nepřijatelné hygienické podmínky v zázemí provozovny.

„Šlo zejména o nebalené maso a další suroviny uložené v plesnivém mrazicím boxu, mastnotou a prachem znečištěná kuchyňská zařízení, stěny, stropy a stropní instalace,” uvedl mluvčí. Dále v kuchyni a dalších prostorách SZPI zjistila výskyt myších exkrementů. Vzhledem k uvedeným zjištěním inspekce na místě uložila zákaz užívání prostor.

Foto: SZPI

Špinavá podlaha v uzavřené restauraci Kalich

Při aktuálních kontrolách od pátku do pondělí SZPI z důvodu závažného porušení hygienických předpisů nařídila zavřít ještě Hospůdku U Duba v Libomyšli a prodejnu potravin Trong Hoang Nguyen v Chožově.

SZPI kontroluje restaurace od letošního ledna na základě novely zákona o potravinách. V letošním roce provedla dva tisíce kontrol a uzavřela 29 provozoven, mezi nimi i vyhlášené pražské Lahůdkářství Jan Paukert. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám