Hlavní obsah

Benzín a nafta dál zdražují, nejvíce platí řidiči na jihu Moravy

Ceny pohonných hmot v ČR v týdnu znovu mírně stouply. Natural 95 zdražil od minulé středy o 21 haléřů na průměrných 30,38 koruny za litr. Nafta se prodává průměrně za 30,58 koruny za litr, což je o 27 haléřů více než před týdnem. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v ČR k 25. únoru

Článek

Ceny pohonných hmot začaly růst zhruba v polovině února a podle analytiků by v delším horizontu měly už jen stoupat, v lepším případě stagnovat. Předchozí pokles trval od podzimu 2014, důvodem byl podle odborníků přebytek ropy na trhu.

Nejdražší pohonné hmoty jsou momentálně v Jihomoravském kraji. Je to poprvé za zhruba 2,5 roku, dosud byly pravidelně nejdražší čerpací stanice v Praze. Řidiči na jižní Moravě natankují benzín v průměru za 31,13 koruny za litr, litr nafty tam pak pořídí za průměrných 31,39 koruny.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nejlevnější Natural 95 je naopak v Královéhradeckém kraji, kde stojí v proměru 29,73 koruny za litr. Pod 30 korun se cena benzinu dostala ještě v Pardubickém a Královéhradeckém kraji, kde je také nejlevnější nafta, řidiči tam zaplatí za litr 29,97 korun.

Cena severomořské ropy Brent ve středu stoupla o pět procent a vrátila se nad hranici 60 dolarů za barel.

Reklama

Související témata:

Související články

Pošta už nebude sledovat ceny benzínu

Česká pošta v únoru po necelých dvou letech ukončila projekt sledování cen pohonných hmot na čerpacích stanicích na webu tankujlevneji.cz. Rozhodlo o tom nové...

Výběr článků

Načítám