„Zázemí, kde provozovatel připravoval pokrmy, charakterizovalo celkové znečištění podlah dlouhodobě neodklízenou mastnotou a prachem, dřezy byly znečištěné, ve skladu čerstvého ovoce a zeleniny provozovatel ponechal na stěnách rostoucí plíseň,” uvedl mluvčí.

Inspektoři podle něj zjistili v pražském lahůdkářství masivní výskyt myšího trusu i v kuchyni a okousanou izolaci. Provozovatel navíc nezajistil ochranu skladovaných potravin před pohybem škůdců.

Lahůdkářství Jan Paukert vzniklo už v roce 1916 a na webu svého zakladatele označuje za „vynálezce” tradičního českého chlebíčku. Za první republiky byl podnik symbolem kvality a navštěvovaly ho známé osobnosti.

Dřez v pražském Lahůdkářství Jan Paukert

Dřez v pražském Lahůdkářství Jan Paukert

FOTO: SZPI

„Většina těch zásadních nedostatků byla v prostorách, které od 1. ledna nevyužíváme, protože jsme omezili výrobu i sortiment. Uzavřeli jsme teplou kuchyni, takže většina toho byla v podstatě v uzavřených prostorech, zbytek, ty drobnosti, operativně odstraňujeme, takže to bude rychle vyřešené,“ řekl Novinkám jednatel lahůdkářství Milan Heidler.

SZPI kvůli nepřijatelným hygienickým podmínkám nařídila uzavřít také čínské občerstvení Wok v Karlových Varech a Restauraci U nádraží v Brodku u Přerova.

Inspekce zahájí s kontrolovanými osobami správní řízení o uložení sankce.