Hlavní obsah

Benzín a nafta v Česku za týden zdražily o víc než 50 haléřů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny pohonných hmot v ČR rostou. Benzín Natural 95 zdražil od minulé středy o 53 haléřů na průměrných 30,17 koruny za litr. Naftu motoristé natankují za průměrných 30,31 koruny za litr, což je o 57 haléřů více než před týdnem. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v ČR k 18. únoru

Článek

„Do příštích měsíců bych čekal, že se ceny benzínu a nafty v Česku stabilizují někde kolem úrovně 30,50 koruny za litr,“ řekl Novinkám analytik společnosti Colosseum Boris Tomčiak. Ropy je podle něj na trhu stále nadbytek a růst její ceny v posledním měsíci souvisí spíše s obavami, že by jí mohl být kvůli snižování kapacit nedostatek za dva či tři roky. [celá zpráva]

Nejdražší pohonné hmoty v Česku jsou opět v Praze. Natural prodávají tamní čerpací stanice za průměrných 31,19 koruny za litr a naftu za 31,33 koruny za litr. Přes jedenatřicetikorunovou hranici se dostala průměrná cena nafty ještě v Jihomoravském kraji. Řidiči tam za ni zaplatí v průměru 31,09 koruny za litr.

Naopak nejlevněji vyjdou pohonné hmoty motoristy v Královéhradeckém kraji. Průměrná cena benzínu tam v průměru stojí 29,63 koruny za litr, nafta o 11 haléřů více.

Reklama

Související články

Ropy a plynu se loni našlo nejméně za 20 let

Nově objevené zásoby ropy a zemního plynu byly loni nejnižší za posledních minimálně 20 let. Podle výzkumné společnosti IHS navíc předběžné údaje naznačují, že...

Výběr článků

Načítám