Hlavní obsah

Inspekce nechala zavřít supermarket Albert, netekla v něm voda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nechala minulý týden zavřít supermarket Albert v Praze. Během kontroly byla prodejna otevřená, přestože byla přerušena dodávka vody a prodejna nezajistila náhradní zdroj. Informoval o tom mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prodejna potravin Albert na ilustračním snímku

Článek

Inspekce zavřela prodejnu Albert v Praze v ulici U Šalamounky minulý pátek.

„V důsledku přerušené dodávky vody byla v obchodě znečištěná podlaha, WC pro zaměstnance zapáchalo a ti si nemohli mýt ruce,” uvedl Kopřiva. Po odstranění nedostatků a obnovení dodávky vody inspekce povolila v sobotu znovu otevřít.

Inspekce minulý týden kvůli nedodržování hygienických předpisů  zavřela ještě další prodejnu potravin, dvě pivnice a hernu. Objevily se třeba problémy s hlodavci či plísní.

Foto: SZPI

Takhle vypadala lednice při kontrole v Pivnici na Dvorci v Jevíčku

Druhou zavřenou prodejnou potravin byla Thi Thu Huong Le v Kopidlně na Jičínsku. V regále mezi potravinami bylo velké množství myšího trusu a několik balení potravin bylo od myší okousaných. Pod regály bylo velké množství prachu, nečistot, zapadlé ovoce a zelenina. Objekt nebyl zabezpečený před pronikáním škůdců. Po důkladné deratizaci a úklidu mohl majitel znovu otevřít.

Inspektoři zavřeli také Pivnici na Dvorci v Jevíčku na Svitavsku, kde v kuchyni našli myší trus. „Zároveň provozovatel nezajistil pravidelné odklízení potravinářského odpadu. Stěny i zařízení byly pokryté vrstvou mastnot, prachu či plísně,” popsal stav Kopřiva.

Foto: SZPI

Sklad v herně Zlatá Hvězda

Pivnice Pohoda v Chebu měla neuklízený bar, poškozené podlahy a hromadil se zde odpad. „Během kontroly zde netekla teplá voda. K dnešnímu dni provozovatel nedostatky odstranil a mohl opět otevřít,” uvedl Kopřiva.

V Jihlavě měla problém herna Zlatá hvězda. Sklad byl ve stavu nedokončených stavebních úprav a mezi stavebním materiálem byly desítky přepravek s pivem a dalšími nápoji. Sklad nesplňoval hygienické podmínky a provozovatel jej nesmí používat. Se všemi hříšníky inspekce zahájila správní řízení o uložení pokuty.

Reklama

Související témata:

Související články

Šmejdi vyfasovali pokuty za 27 miliónů

Provozovatelé předváděcích akcí dostali loni od České obchodní inspekce (ČOI) za klamavé obchodní praktiky 181 pokut v celkové výši 27 miliónů korun. Je to...

Výběr článků

Načítám