Hlavní obsah

Kanada zavedla nové protiruské sankce cílené na Rosněfť i Rostec

Ottawa

Kanada v úterý zavedla další kolo protiruských sankcí v reakci na ruskou podporu separatistů na východě Ukrajiny. Postihy se mimo jiných týkají prominentní ropné firmy či šéfa státního strojírenského a zbrojního podniku a blízkého spolupracovníka prezidenta Vladimira Putina. Ottawa podle agentury Reuters dohromady zavedla sankce vůči 37 jedincům a 17 společnostem z Ruska a Ukrajiny.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Opatření jsou namířena proti největší ruské ropné společnosti Rosněfť či šéfovi strojírenského podniku Rostec Sergeji Čemezovovi, který je blízkým Putinovým spojencem. Ten například již figuruje na předchozím sankčním seznamu Evropské unie.

Kanada tak v koordinaci s USA a EU sáhla k postihům dvou klíčových společností, jejichž potrestání se dosud vyhýbala a které mají v zemi nemalé obchodní zájmy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Rusku se budou (sankce) dále prodražovat, pokud bude pokračovat v eskalaci konfliktu a odmítat umožnění mírového řešení," uvedl v prohlášení kanadský premiér Stephen Harper.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám