Hlavní obsah

Výrobce mobilů HTC chce v Česku postavit servisní centrum pro Evropu

Jeden z největších výrobců mobilních telefonů na světě, tchajwanská společnost HTC, s největší pravděpodobností postaví v České republice servisní středisko, kde bude opravovat telefony zákazníků z celého kontinentu. Práci by v něm mohlo najít přes tisíc lidí, uvedl v pondělí server Aktuálně.cz.

Foto: archív výrobce

HTC One (2014)

Článek

O investici s vedením firmy jednala i poslanecká delegace, která byla začátkem února na Tchaj-wanu.

Vážnou variantou, kam by mohla firma jít, je podle informací ČTK brněnská průmyslová zóna Černovická terasa. Tam působí mimo jiné společnost Acer, která se zabývá obdobným sortimentem výrobků.

„Firma HTC nás na základě našich rozhovorů ujistila, že velmi intenzivně zvažuje a je připravena přijmout rozhodnutí, že bude investovat v Česku. Že zde postaví servisní a logistické centrum, které by mělo zaměstnat zhruba 1200 lidí. Mělo by vzniknout na Moravě," citovalo Aktuálně.cz místopředsedu Sněmovny Petra Gazdíka, který delegaci vedl.

Podle deníku velmi pravděpodobný příchod nejmenovaného významného investora do ČR potvrdil i ředitel vládní agentury CzechInvest Karel Kučera. „Jsme před podpisem, ale vysoce pravděpodobně tu začnou podnikat v polovině roku. Mělo by jít o více než 1000 pracovních míst," řekl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám