Hlavní obsah

Inspektoři zavřeli čtyři čínské restaurace. V jedné tekla voda rovnou na podlahu

– Praha
Novinky, kre

Prach, mastnotu, neodvezený odpad, ale i hmyz a myší exkrementy našla Státní zemědělská potravinářská inspekce (SZPI) za poslední týden hned v několika zařízeních. Čtyři čínské restaurace, vietnamskou prodejnu potravin, bar a hernu proto museli inspektoři zavřít.

Foto: Státní zemědělská potravinářská inspekce

V restauraci Fu Shan v Klatovech byly zbytky jídla po celé kuchyni.

Článek

Inspekce uzavřela dvě čínské restaurace v Klatovech - Fu Shan a Peking. Kuchyně provozoven byly silně znečištěné. Inspektoři narazili na zbytky potravin, zaschlé mastné nečistoty a prach.

„Zjištění svědčila o dlouhodobé rezignaci provozovatele na dodržování elementárních hygienických předpisů,“ uvedl tiskový mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Foto: Státní zemědělská potravinářská inspekce

Čínská restaurace Fu Shan v Klatovech

V Čínské restauraci Peking bylo dokonce odpojené umyvadlo od odpadu a voda tak vytékala přímo na podlahu kuchyně, WC pro zaměstnance bylo v nepřijatelném stavu a nebyl zařízen odvoz odpadu z kuchyně.

Oběma restauracím byl po splnění uložených opatření zákaz užívání prostor zrušen.

Foto: Státní zemědělská potravinářská inspekce

Čínská restaurace Fu Shan v Klatovech

Zavřeny byly také dvě pražské restaurace sídlící v ulici Štěpánská. Čínské restauraci Xin Dong Hai inspekce zákaz zrušila poté, co byly odstraněny dlouhodobé nánosy mastnoty, prachu a zbytků potravin na kuchyňských zařízeních, stěnách i podlahách.

Provozovatel tam skladoval nebalené maso a zeleninu ve špinavých lednicích.

Hmyz, larvy a myši

Chinese restaurant JIN YAN JIU JIA je stále zavřená. „Inspekce zjistila v provozovně velké množství uhynulého hmyzu a mrtvých i živých larev a nefunkční WC pro zaměstnance,“ řekl Kopřiva.

Kontrole se nevyhnula ani domažlická Herna Las Vegas a Nonstop bar Macao v Sušici. V baru, kde provozovatel prodával rozlévané alkoholické i nealkoholické nápoje a balené potraviny, bylo zařízení neudržované, poškozené, a provozovatel nezajistil průběžné odklízení odpadu.

Na rozdíl od domažlické herny byl v sušickém baru zákaz SZPI zrušen.

Foto: Státní zemědělská potravinářská inspekce

Herna Las Vegas v Domažlicích.

Myší exkrementy a potraviny poškozené myším požerem na prodejní ploše i v navazujícím skladu potravin zjistila inspekce v prodejně Xuan Mon Dang v Poběžovicích.

„SZPI na místě uložila zákaz užívání prostor a nařídila provozovateli deratizaci, sanitaci a zajištění prostor před průnikem škůdců, což provozovatel splnil a SZPI zákaz uvolnila,“ uvedl Kopřiva.

Foto: Státní zemědělská potravinářská inspekce

Herna Las Vegas v Domažlicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám