Hlavní obsah

Sazka loni udělala milionáře ze 106 lidí

Novinky, tov

V roce 2014 vyhrálo u loterijní společnosti Sazka částku přesahující milión korun celkem 106 sázejících. Ti si mezi sebou rozdělili dohromady přes 911 miliónů korun. Nejvíc výherců bylo z Moravy, nejvyšší výhru získal sázející z Prahy, uvedl ve středu mluvčí Sazky Václav Friedmann.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Počet nových korunových milionářů byl i díky změně herního plánu Sportky nejvyšší v celé dosavadní historii společnosti, uvedla Sazka.

„Hlavním důvodem vyššího počtu milionářů v roce 2014 byla úprava herního plánu Sportky, se kterou jsme přišli v květnu loňského roku. Zavedli jsme totiž jackpot i ve druhém pořadí, a navíc výhry ve všech pořadích se zvýšily v průměru o čtvrtinu,“ řekl mluvčí.

Vůbec nejvyšší výhra loňského roku a druhá nejvyšší výhra v historii dosahovala 195 102 153 korun a padla v neděli 2. listopadu ve Sportce sázejícímu z okresu Praha-východ.

Na miliónových výhrách se podílela nejvyšší mírou právě Sportka, celkem v 86 případech. Předloni v Česku přibylo díky Sportce 68 milionářů a v roce 2012 to bylo 60 miliónových a vyšších výher. Hra Šťastných 10 vyrobila dvanáct milionářů. Rychlá hra Kasička si připsala tři milionáře, stírací losy také tři milionáře a Eurojackpot od října loňského roku dva.

Návrat sázejících pomáhá zvyšovat tržby

„Pomineme-li kurzové sázky, vyplatila Sazka vloni celkem více než 24 miliónů výher ve výši téměř čtyři miliardy korun,“ dodal mluvčí.

Sazka, která se před několika lety potýkala s vážnými problémy a s dluhy, po koupi skupinou KKCG miliardáře Karla Komárka zažívá lepší časy díky návratu sázejících.

Loterijní společnost loňská oficiální čísla dosud nezveřejnila, podle propočtu deníku E15 loni jen tržby Sportky stouply o tři procenta na 5,31 miliardy korun a byly tak největší od roku 2009.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám