Hlavní obsah

Ministerstvo varuje před sázením na Eurojackpot přes firmu Lottoland

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo financí varovalo české sázkaře před společností Lottoland. Upozorňuje, že firma se sídlem na Gibraltaru nemá povolení provozovat číselnou loterii Eurojackpot. Vzhledem k modifikaci loterie podle ministerstva hrozí, že firma nebude schopná vyplácet výhry.

Foto: Eurojackpot, Sazka

Eurojackpot

Článek

„Ministerstvo financí jako správní orgán příslušný k vydání povolení k provozování číselných loterií upozorňuje české sázející, že společnosti Lottoland nebylo vydáno povolení provozovat číselnou loterii Eurojackpot. Přesto společnost Lottoland sázky na Eurojackpot v České republice nabízí,” uvedl mluvčí ministerstva Radek Ležatka.

Společnost podle něj nemá povolení k provozování této loterie ani v žádném jiném státě, který se jí účastní.

Na provozování loterie Eurojackpot má v Česku povolení Sazka, která podala na Lottoland už loni na podzim žalobu.

Ministerstvo financí upozorňuje, že při neoprávněném provozování loterií nemají sázející záruku řádného průběhu loterie a vyplacení výher.

Pokuta hrozí i sázejícím

„Z webových stránek společnosti Lottoland dále vyplývá, že společnost nabízí dvě modifikace oproti legálním provozovatelům Eurojackpotu, a to dvojitý jackpot a číselný štít. Vzhledem k jejich povaze a výši možných výher v číselné loterii Eurojackpot je pravděpodobné, že společnost Lottoland nebude schopna závazky z nich vzniklé plnit,” dodal mluvčí ministerstva.

Ministerstvo dodalo, že společnost Lottoland má sídlo na Gibraltaru, přitom podle  ustanovení loterijního zákona je účast na sázkách v zahraničí a jejich placení do zahraničí zakázané.

V případě porušení tohoto zákazu sázejícím hrozí pokuta až do výše 10 miliónů korun. Sankce v této výši hrozí i společnosti Lottoland, na kterou ministerstvo podalo trestní oznámení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám