Hlavní obsah

Volkswagen: Nebudeme zavírat žádné továrny

Německá automobilka Volkswagen nebude v rámci snižování nákladů uzavírat žádné továrny. Uvedl to podle serveru Automobilwoche šéf podniku Martin Winterkorn. Součástí Volkswagenu je mladoboleslavská Škoda Auto.

Článek

Winterkorn již loni oznámil, že hodlá do roku 2017 snížit roční náklady klíčové divize vyrábějící auta s vlajkovou značkou VW o zhruba pět miliard eur (téměř 140 miliard Kč). „U ostatních značek jsou na cestě podobně ambiciózní programy,” citoval Winterkorna server Automobilwoche.

Škoda Auto loni po zprávě o Winterkornově úsporném plánu pro klíčovou divizi VW uvedla, že vyhodnocuje procesy a strukturu v podniku a snaží se nastavit efektivnější provoz.

Prodej koncernu Volkswagen v loňském roce poprvé v historii překonal deset miliónů vozů a Škoda Auto poprvé pokořila hranici miliónu prodaných aut. Volkswagen je z hlediska prodeje největší automobilkou v Evropě a nejpozději do roku 2018 chce být největší automobilkou na světě.

Hospodářské výsledky za loňský rok Volkswagen ještě nezveřejnil. V samotném třetím čtvrtletí stoupl provozní zisk koncernu o 16 procent na 3,23 miliardy eur. Mezi značky koncernu Volkswagen patří vedle Škody také Audi, Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini či Seat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám