Hlavní obsah

Šéf Applu loni vydělal 9,2 miliónu dolarů, polepšil si víc než dvojnásobně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf přední americké technologické společnosti Apple Tim Cook si za loňský rok vydělal 9,22 miliónu dolarů (227,8 miliónu korun), což byl více než dvojnásobek jeho celkové mzdy za rok 2013. Společnost to uvedla ve čtvrtečním sdělení americkým regulátorům. Akcie firmy loni prudce rostly a v listopadu se vyšplhaly na rekordní maximum.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Výkonný ředitel společnosti Apple Tim Cook

Článek

Za uplynulý finanční rok, který skončil v září, Cook obdržel základní plat 1,75 miliónu dolarů, dalších 6,7 miliónu dolarů jako bonus a více než tři čtvrtě miliónu dolarů v dalších odměnách.

V roce 2013 si Cook v čele technologického gigantu přišel celkem na 4,25 miliónu dolarů, vyplývá také z dokumentu pro americkou komisi pro cenné papíry a burzy (SEC).

Cook převzal žezlo v Applu po legendárním Stevu Jobsovi v srpnu 2011. Důvěra ve firmu vzrostla poté, co společnost loni v září představila větší verzi chytrých telefonů iPhone a v říjnu tenčí a rychlejší počítačové tablety iPad.

V listopadu akcie stouply až na 119,75 dolaru za jednu a tržní hodnota Apple se vyšplhala na rekordních více než 700 miliard dolarů, což je milník, kterého žádná jiná americká společnost nedosáhla, podotkla agentura Bloomberg. Apple je také nejcennější firmou světa.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám