Hlavní obsah

Nejbohatší muž Asie chce koupit britského operátora O2

Hongkong

Nejbohatší muž Asie Li Ka-shing jedná o koupi britského telekomunikačního operátora O2. Za divizi španělské skupiny Telefónica nabízí až 10,25 miliardy liber (378 miliard Kč). Oznámila to v pátek podle agentury Reuters Liova společnost Hutchison Whampoa.

Foto: Tyrone Siu, Reuters

Hongkongský magnát Li Ka-shing (uprostřed) na archivním snímku

Článek

Hutchison Whampoa sídlí v Hongkongu a v Británii už vlastní mobilní síť Three Mobile, která je čtvrtým největším mobilním operátorem v zemi.

Případná kombinace s O2 by vytvořila největší britskou mobilní skupinu. Krok by ale mohl narazit na nesouhlas regulátorů, napsal britský zpravodajský server BBC.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Hutchison oznámil, že exkluzivní jednání s Telefónikou potrvají několik týdnů. V dokumentu pro hongkongské burzovní regulátory zároveň sdělil, že za britského operátora nabízí 9,25 miliardy liber v hotovosti a další miliardu liber v odložených úrokových platbách.

Li Ka-shing je podle žebříčku miliardářů agentury Bloomberg nejbohatším člověkem Asie s hodnotou majetku odhadovanou na 31,9 miliard dolarů (přes 766 miliard korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám