Hlavní obsah

Air China koupí 60 boeingů za více než šest miliard dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská letecká společnost Air China koupí od amerického výrobce Boeing šedesát letadel typu 737 v katalogové hodnotě přesahující šest miliard dolarů (135,4 miliardy Kč). Oznámily to podle agentury DPA čínské státní aerolinie.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Objednávka zahrnuje modely "příští generace" 737 a 737 MAX, které jsou známé palivovou účinností, podotkl server BBC. Letouny budou dodány v letech 2016 až 2020, uvádí se v dokumentu aerolinek pro regulační úřady.

Boeing je největším výrobcem letadel na světě. Firma se nedávno nechala slyšet, že Čína bude v příštích 20 letech potřebovat více než 6000 nových dopravních letadel, což souvisí s rozmachem zahraniční turistiky ve druhé největší světové ekonomice. Kolem roku 2030 by Čína mohla předstihnout Spojené státy jako největší světový trh s letadly, očekává také Boeing.

Konkurenční evropský výrobce letadel Airbus v říjnu oznámil, že plánuje otevřít svůj druhý výrobní závod v Číně, aby se zde pokusil zvýšit prodej svých letadel A330.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám