Hlavní obsah

Ministr zrušil soutěž na projektového manažera pro mýtný systém

– Praha

Ministr dopravy Dan Ťok zrušil soutěž na projektového manažera pro mýtný systém, uvedla ve středu Česká televize (ČT) s odkazem na mluvčího ministerstva Tomáše Neřolda.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr dopravy Dan Ťok

Článek

Soutěž na projektového manažera za až sto miliónů korun ministr podle ČT ruší také kvůli chybám, které v ní byly.

Projektový manažer mýtného systému měl podle ministerstva dopravy zpracovat analýzu technologického vývoje v této oblasti v příštích deseti letech a jejich možné využití v systému výběru mýtného. Následně měl vypracovat zadávací dokumentaci k tendru na provoz mýta.

Výběr projektového manažera už měl vítěze, ministerstvo ale koncem listopadu připustilo námitku vyloučeného uchazeče. Nabídkami se tak měla znovu zabývat výběrová komise.

Příprava obří soutěže na desetiletý provoz mýta po skončení dosavadní smlouvy se společností Kapsch po roce 2016 je jedním z hlavních úkolů nového ministra.

Ťok už dříve řekl, že se před vypsáním tendru chce podívat, jak fungují mýtné systémy v jiných zemích. Není pro rozšiřování množství placených úseků silnic, protože stav komunikací se nezlepšil.

Dosavadní průtahy v tendru nahrávaly současnému dodavateli. Stát by zřejmě musel s firmou Kapsch dohodnout prodloužení kontraktu, pokud se mu nepodaří najít včas provozovatele v řádném výběrovém řízení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám