Hlavní obsah

Při odstraňování následků námraz mají pomoci i nezaměstnaní

Novinky, tov

Úřady práce jsou připravené poslat na pomoc obcím a firmám s odstraňováním následků kalamity nezaměstnané v rámci veřejně prospěšných prací. Informovala o tom mluvčí úřadu Kateřina Beránková.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Na Vysočině byly kvůli spadlým stromům 2. prosince ráno uzavřeny čtyři silnice. Stromy na trati zastavily také provoz několika vlaků, hlavně na Žďársku.

Článek

Celou řadu obcí v ČR trápí namrzlé troleje, klouzající vozovky či popadané stromy. Kalamitní situace komplikuje dopravu a brání řadě lidí v cestě do zaměstnání. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) prodloužil výstrahu před ledovkou až do středečního večera. [celá zpráva]

„Jsme schopni zajistit zaměstnavatelům v rámci veřejně prospěšných prací potřebné zaměstnance na odstraňování škod a maximálně zkrátit řízení, která s touto agendou souvisejí. Mohou nás kontaktovat emailem, telefonicky i osobně,“ uvedla Kateřina Sadílková, pověřená řízením Úřadu práce ČR.

Za letošní rok do konce října umístily úřady práce na veřejně prospěšné práce téměř 19 tisíc lidí a vyplatily na ně za deset měsíců celkem 1,7 miliardy korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám