Hlavní obsah

ČEZ vyhlásil kalamitní stav na Chrudimsku, Svitavsku a Přerovsku

Právo, ČTK, lž, mhr
Praha
Aktualizováno

Bez proudu jsou kvůli kalamitě způsobené počasím stovky až tisíce domácností, oznámil v úterý ráno mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. Společnost vyhlásila kalamitní stav v okresech Chrudim, Svitavy a Přerov. Firma dodává elektřinu asi 70 procentům tuzemských domácností.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Mluvčí uvedl, že výrazněji se problémy projevují rovněž v západních Čechách, na Chebsku a Karlovarsku i na severní Moravě a v okolí Olomouce. Bez proudu se ocitly i některé domácnosti v Pardubickém kraji.

Na východě Čech evidují energetici celkem 14 poruch na vedeních vysokého napětí. Bez energie jsou stovky domácností.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Výpadky způsobila námraza, která zatížila stromy a větve, které pod její tíhou padají do vedení. Naše čety pracují na odstraňování a jsou v terénu. Na odstraňování intenzivně pracujeme, takže situace se lepší. Předpokládáme obnovení dodávek energie zákazníkům během dnešního dne,“ ujistila mluvčí společnosti ČEZ Šárka Beránková.

Nejpostiženější oblastí je Pardubicko, Choceňsko, Svitavsko a Poličsko.

Na Přerovsku se zřítilo i několik stožárů vedení. Výpadek se týká obcí Stará Ves, Brodek u Přerova, Bohuslávky a Loučka, na Olomoucku pak obcí Nové Dvory, Náměšť na Hané, Cakov, Příkazy, Skrbeň a Břuchotín.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám