Hlavní obsah

O téměř 200 miliónů se výherce přihlásil až po týdnu, musel zhluboka dýchat

Novinky, tov

Do budovy Sazky přišel ve čtvrtek dopoledne výherce druhé nejvyšší výhry v historii českého sázení. Přes 195 miliónů korun vyhrál ve Sportce devětatřicetiletý muž. Počítač mu nejprve hlásil výhru 40 miliónů. Informoval o tom mluvčí Sazky Václav Friedmann.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O výhře se muž, který podle vlastních slov sází pravidelně, dozvěděl teprve ve čtvrtek ráno. Sázenku prověřil až pátý den poté, co výhra padla.

„Vzhledem k tomu, že nevyužil mobilní aplikaci, kontroloval sázenku na počítači a ten hlásil výhru 39 984 735 korun. Sázející totiž nezkontroloval vsazenou Šanci.  Až po zavolání na call centrum Sazky se dozvěděl, že výhra je mnohonásobně vyšší, uhádl totiž i poslední číslo Šance a získal tak Superjackpot,“ uvedl mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Musel vystoupit z auta

„Volal jsem do Sazky z auta, to už jsem byl na cestě do Prahy. Poté, co mi operátorka call centra řekla, že jsem vyhrál skoro 200 miliónů, jsem musel zastavit, vystoupit z auta a hluboce dýchat, protože jsem se celý třásl,“ řekl výherce poté, co vstoupil do budovy Sazky.

Vzhledem k tomu, že svoji výhru zjistil až ráno, neměl vůbec tušení, jak s ní naloží.

„Já ani nevím, zda to řeknu manželce, natož abych věděl, co s tím. Mám děti, tak určitě budu vše dělat tak, aby jim ty peníze v životě pomohly,“ řekl výherce.

Před odchodem se ale svěřil, že manželce o výhře večer řekne a poté začnou společně řešit, jak peníze využijí.

Sazka vyplatí výhru dle herního plánu, tedy do 60 dní, což vychází na začátek ledna.

Výherce sázel na plný tiket, v sedmém sloupci uhodl všech šest vylosovaných čísel druhého tahu a trefil i poslední číslo Šance. K tomu si přidal ještě jednu výhru v pátém pořadí.

Druhá nejvyšší výhra v historii sázení u nás padla téměř přesně po roce od nejvyšší výhry, kdy téměř 400 miliónů korun získali manželé z Chrudimska.

V pátek se v loterii Eurojackpot hraje o 754 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám