Hlavní obsah

Kellnerově PPF klesl zisk, hlavně kvůli Rusku

Skupině PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera klesl čistý zisk v prvním pololetí meziročně o devět procent na 346 miliónů eur (zhruba 9,6 miliardy korun). Důvodem je zejména hospodářské zpomalení v Rusku. PPF o tom informovala v tiskové zprávě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Aktiva skupiny stoupla od začátku roku o 16 procent na rekordních 24,19 miliardy eur (cca 672 miliard korun).

„Zatímco Rusko zpomaluje, což má vliv i na výsledek hospodaření, naše investiční aktivity rostou. Dynamický růst realizujeme zejména v Asii, ale i v ČR a západní Evropě,” uvedla finanční ředitelka skupiny PPF Kateřina Jirásková.

Nejvýznamnější ekonomické události první poloviny roku se v PPF podle Jiráskové odehrály v Česku, kde PPF koupila většinu v operátorovi O2 a prodala svůj podíl v energetické skupině EPH. Ve čtvrtek PPF svůj podíl v O2 ještě navýšila a spekuluje se, že se chystá vytěsnit drobné akcionáře. [celá zpráva]

Vlastní kapitál skupiny PPF připadající na akcionáře vzrostl proti konci loňského roku o 386 miliónů eur a v pololetí činil 5,448 miliardy eur (151,3 miliardy korun).

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, pojišťovnictví, nemovitosti, těžbu nerostů, zemědělství a maloobchodní služby až po biotechnologie v Evropě, Rusku, Asii a USA.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám