Hlavní obsah

Za pět eur vyhrál Slovák téměř 200 miliónů korun

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sázkař na Slovensku vyhrál v loterii Euromilióny 7,1 miliónu eur (197,2 miliónu korun) za čtyři náhodné tipy za necelých pět euro (140 korun). Jde o jednu největších výher v loterii na Slovensku, informovaly slovenské Hospodárské noviny.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V Česku padla zatím nejvyšší výhra v loterii před Vánocemi 2013, kdy manželský pár z Chrudimska vyhrál ve Sportce čtyři sta miliónů korun.

V loterii Euromilióny Slováci sázejí prostřednictvím sázkové kanceláře Tipos. Další evropskou loterii Eurojackpot začala nedávno v Česku nabízet Sazka. Rekordní výhru v přepočtu 1,7 miliardy korun v této loterii vyhráli sázející ve Finsku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Analytici na webu slovenských HN výherci radí investovat do podílových fondů, cenných papírů, termínových vkladů nebo nákup akcií společností na burze. Další je doporučují kombinovat s nákupem zlata, diamantů, umění či nemovitostí. Další variantou je peníze s rozmyslem investovat do podnikání.

Soukromý bankéř Martin Marcinčin považuje za důležité, aby se nový slovenský multimilionář začal finančně vzdělávat. Měl by se vyhýbat takzvaným pseudooborníkům a radši si nechat poradit od profesionálů.

"Určitě by měl výhru patřičně oslavit, ale spíš v úzkém kruhu lidí a výhrou se co nejméně chlubit. Přes sedm miliónů eur je obrovská suma, na Slovensku s ní disponuje jen malý okruh lidí,“ řekl Marcinčin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám