Hlavní obsah

Cla na dovoz české oceli Američané nezavedou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Spojené státy nebudou pokračovat v plánovaném uplatňování dovozních cel na některé druhy vyspělé oceli z České republiky, Číny, Jižní Koreje a Ruska. Informovala o tom agentura Reuters. Americká Komise pro mezinárodní obchod (ITC) podle ní dospěla k závěru, že tento dovoz nepoškozuje americký průmysl.

Článek

Americké ministerstvo obchodu stanovilo antidumpingová cla na dovoz transformátorové oceli, která se používá především ve velkých a středních transformátorech.

Největší dovozní cla hrozila produktům z Číny poté, co úřad předtím konstatoval, že se v USA prodávají příliš levně a jejich výrobu provází nespravedlivé vládní pobídky.

ITC ale čtvrtečním hlasováním tuto záležitost ukončila. Dovoz této oceli podle ní americký průmysl "materiálně nepoškozuje", ani toto poškození nehrozí.

Podnět ke clům daly americké společnosti AK Steel, Allegheny Ludlum a odborový svaz United Steelworkers zastupující pracovníky v ocelářském a dalších průmyslech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám