Hlavní obsah

Na D3 začali montovat most, doprava je na osm dnů omezená

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doprava na dálnici D3 u 70. kilometru na Táborsku bude kvůli montáži mostní konstrukce od čtvrtka omezená až do 30. října. Provoz na Prahu je sveden do protisměru na úseku dlouhém 120 metrů. Stavba je součástí modernizace železniční trati Tábor - Sudoměřice u Tábora. Uzavírka je rozdělena na dvě etapy, řekl mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Ilustrační foto

Článek

V první etapě je od čtvrtka do úterý 28. října uzavřen levý pás dálnice mezi kilometrem 70,1 a 68,7. Doprava ve směru na České Budějovice je svedena do jednoho, pravého jízdního pruhu až na konec uzavírky, odkud vede bez omezení.

Doprava ve směru na Prahu je svedena na 70,4 kilometru do jednoho, pravého jízdního pruhu a přes přejezd středního dělícího pásu od 70. kilometru převedena na 120 metrů do protisměru.

Ve druhé etapě od 28. do 30. října musí řidiči v úseku počítat s částečnými uzavírkami pravého i levého pásu dálnice, z důvodu provádění dokončovacích prací na přejezdech středního dělícího pásu.

Nejvyšší dovolená rychlost v místě uzavírky je omezena na 80 kilometrů v hodině, v místech přejezdů středního dělícího pásu a v místě staveniště na 60 kilometrů v hodině.

Nový železniční most na přeložce trati v úseku Chotoviny-Sudoměřice u Tábora vede nad dálnicí ve výšce 5,5 metru. Asi 13 metrů široká nosná konstrukce je zhruba sto metrů dlouhá. Vrchol oblouku nad mostovkou je ve výšce 16,5 metru.

Reklama

Výběr článků

Načítám