Hlavní obsah

Balíčky z e-shopů začaly vydávat i trafiky

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První novinová společnost (PNS) spustila službu, která umožní zákazníkům internetových obchodů vyzvednout a případně i uhradit zboží v prodejnách tisku. Výdejní síť Baliczech nyní zahrnuje 250 míst po celém Česku, v příštím roce by chtěla PNS rozšířit síť na tisíc výdejních míst, uvedla firma v tiskové zprávě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Služba chce stavět na snadné dostupnosti prodejen tisku, které fungují často i během víkendů. Díky propojení s rozvozem tisku distribuuje PNS zásilky z e-shopů do výdejní sítě během jediné noci, uvedl generální ředitel PNS Radomil Juda.

Služba podle něj nabízí spolupráci širokému spektru e-shopů a počítá s výdejem drobného zboží, přes knihy až po elektroniku, jako jsou například menší televizory.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mezi prvními ji mohou využít zákazníci e-shopu společnosti Datart. "Spojení pro nás znamená rozšíření výdejních míst našeho internetového obchodu ze začátku o 250, výhledově o další stovky," řekla mluvčí Datartu Jana Choroušová.

Výdejní místa jsou označena logem, jejich seznam je uveden na webových stránkách služby Baliczech.cz, na stránkách partnerských e-shopů a také v mapách portálu Seznam.cz.

Výdejní síť zahrnuje vedle klasických kamenných prodejen tisku stánky, čerpací stanice, prodejny potravin či drogerie. Zapojit se může jakákoliv prodejna či místo nabízející služby, určující je pouze minimální velikost skladovacích prostor a atraktivita dané lokality pro zákazníky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám