Hlavní obsah

Vlaky ve středních Čechách čekají výluky, pojedou místo nich autobusy

Místo vlaků mezi Prahou a Neratovicemi pojedou v příštím týdnu autobusy. Železniční trať se opravuje, vlaky na ni nevyjedou od pondělí do pátku, uvedla organizace Ropid, která organizuje pražskou hromadnou dopravu. Od soboty plánuje Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) i další výluky, které ovlivní provoz na trati v Praze a Středočeském kraji.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Omezení se budou týkat například tratí Praha - Vrané nad Vltavou - Dobříš/Čerčany, Praha - České Budějovice v úseku Olbramovice - Tábor, Praha-Smíchov Na Knížecí - Praha-Zličín, Lysá nad Labem - Milovice, Praha - Kralupy nad Vltavou, Beroun - Rakovník a Mělník - Mšeno.

Výluky ale budou i na dalších regionálních tratích, informoval Petr Pošta z tiskového oddělení Českých drah (ČD).

Autobusy nepojedou do všech zastávek

Náhradní autobusy mezi pražským Hlavním nádražím a Neratovicemi budou jezdit podle výlukového jízdního řádu. Nahradí příměstskou vlakovou linku S3, s výjimkou večerních spojů z Prahy do Neratovic ale autobusy nebudou zajíždět do zastávek Praha-Vysočany, Praha-Satalice a Praha-Kbely.

Zastaví ale v zastávkách Letňany, Fryčovická a Cukrovar Čakovice, ve směru do centra také ve Vysočanské.

Místo rychlíků a spěšných vlaků na lince R3 pojedou náhradní autobusy ve dvou linkách. První z nich pojede z pražského Hlavního nádraží přímo do Neratovic, v opačném směru zastaví na zastávkách Jankovcova a Vltavská. Druhá náhradní rychlíková linka bude začínat u stanice metra Vysočanská, do Neratovic bude jezdit přes zastávku Cukrovar Čakovice.

Od pražského Hlavního nádraží budou náhradní autobusy odjíždět ze zastávky linky Airport Express. Místo zrušených vlaků linek S3 a R3 mohou cestující do Vršovic využít souběžně vedené příměstské spoje S8, S9 a S80. Po dobu výluky nepojede ani linka S34 mezi pražským Masarykovým nádražím a Čakovicemi.

Upravují jízdní řád

Na Berounsku, Příbramsku a Benešovsku se plánují kvůli výstavbě nové zastávky Praha-Kačerov omezení na trati Praha - Vrané nad Vltavou - Dobříš. Výluky jsou ve dvou etapách, od 29. září do 16. října a od 20. do 24. října. "Všechny osobní vlaky jezdí v úseku mezi Vršovicemi a Krčí po objízdné trase a s ohledem na delší časovou náročnost mají na hlavním a vršovickém nádraží upravené časy odjezdů a příjezdů," uvedl Pošta.

V sobotu 11. října od 8.30 do 18.30 bude výluka na trati v úseku Lysá nad Labem - Milovice, všechny vlaky budou nahrazeny autobusy.

Podrobnější informace o výlukách cestující najdou na internetových stránkách organizace Ropid a na webových stránkách Českých drah.

Reklama

Související témata:

Související články

České dráhy jízdné výrazně nezdraží

Nový jízdní řád, který začne platit v prosinci, by neměl přinést velké změny. Počet spojů by neměl klesnout, uvedl předseda představenstva Českých drah Daniel...

Výběr článků

Načítám