Hlavní obsah

Češi poprvé sázejí na Eurojackpot, vyhrát lze dvě a půl miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Češi mají v pátek poprvé šanci vyhrát při losování evropské loterie Eurojackpot s miliardovými výhrami. Tikety podaly v Česku desítky tisíc sázkařů, Sazka ve čtvrtek odpoledne evidovala vklady za 13 miliónů korun. Páteční losování začne v Helsinkách ve 20:00 místního času (19:00 SELČ).

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

První losování Eurojackpotu s českými sázkaři proběhne v Helsinkách v pátek 10. října.

Článek

Miliardářská loterie Eurojackpot se hraje v 16 evropských zemích a na výhry se skládají všichni sázející.

Pro získání hlavní výhry je nutné trefit sedm čísel, přičemž sázející tipuje pět čísel z 50 a dvě z deseti. Na jedné sázence může vsadit maximálně šest sloupců, přičemž jeden sloupec stojí 60 korun. Sázet na aktuální losování je možné do sedmi večer. Předplatné lze zaplatit až na šest slosování dopředu.

Sazka k zahájení loterie připravila vodní světelnou a zvukovou show na Vltavě. [celá zpráva]

Nejvyšší výhra v Eurojackpotu zatím padla ve Finsku, v přepočtu přes 1,7 miliardy korun. Také druhá nejvyšší částka, kolem 1,5 miliardy korun, putovala sázkařům z Finska. Přes 1,2 miliardy korun také dvakrát vyhrály sázenky podané v Německu.

V jackpotu je vždy minimálně deset miliónů eur (nyní v přepočtu 276,35 miliónu korun), maximálně se může vyšplhat na 90 miliónů eur (zhruba 2,5 miliardy korun). Výhra je v případě potřeby přepočítána podle aktuálního kurzu platného v den losování, Češi by tak obdrželi částky v korunách.

Reklama

Související články

První pokuta za kvízomaty: Deset miliónů

České úřady již řadu měsíců proklamují, že se nebudou mazlit s nelegálním hazardem. Že by nemuselo jít o prázdná slova, naznačuje čerstvé rozhodnutí...

Výběr článků

Načítám