Hlavní obsah

Benzín i nafta v Česku mírně zlevnily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průměrné ceny pohonných hmot v Česku v uplynulém týdnu mírně zlevnily. Cena litru se shodně snížila u benzínu i nafty o šest haléřů. Benzín Natural 95 se tak ve středu prodával v průměru za 36,74 koruny za litr, nafta za 36,13 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v ČR podle CCS

Článek

Pokles analytici předpokládali. Ve dvou předcházejících týdnech ceny benzínu a nafty stagnovaly.

„V důsledku slabé koruny však ceny pohonných hmot na českých čerpacích stanicích nebudou klesat tak rychle, jak by mohly,“ uvedl k dalšímu vývoji analytik společnosti Colosseum Boris Tomčiak. V následujícím týdnu proto čeká stagnaci cen, případné zlevnění by podle něj mělo být jen nepatrné.

Nejdražší pohonné hmoty jsou nadále v Praze, kde čerpací stanice nabízejí benzín v průměru za 37,27 koruny za litr a diesel za 37,28 Kč/l.

Nafta se nad průměrnou cenou 37 korun neprodává v žádném jiném kraji, benzín ještě v Jihomoravském kraji za 37,22 Kč/l a na Vysočině za 37,03 Kč/l.

Benzín zůstal nejlevnější v Ústeckém kraji, kde za něj lidé průměrně dají 36,35 koruny za litr. Ve srovnání nejnižších cen nafty předstihl Královéhradecký kraj s cenou 35,63 Kč/l severní Čechy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám