Hlavní obsah

Hodnota Applu klesla kvůli problémům s iOS 8 a novým iPhonem o půl biliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akcie společnosti Apple na technologické burze Nasdaq ve čtvrtek uzavřely o 3,81 procenta slabší. V průběhu obchodování oslabovaly o téměř čtyři procenta. Tržní hodnota nejcennější firmy světa se tak snížila o 24 miliard dolarů (více než půl biliónu korun).

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Zákazník s novým iPhonem 6 v moskevském obchodě

Článek

Akcie firmy reagovaly na problémy s novým iPhonem 6. Firma Apple se omluvila za problémy s novým operačním systémem iOS 8 pro její chytré telefony iPhone. Dodala, že připravuje novou verzi, která potíže vyřeší. [celá zpráva]

Nový telefon iPhone 6 Plus nyní čelí kritice i kvůli tomu, že se při nošení v zadní kapse kalhot může ohnout. [celá zpráva] Firma ve čtvrtek uvedla, že takový typ poškození je při běžném používání „výjimečný“.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Telefony iPhone 6 a iPhone 6 Plus splňují či překračují všechny naše vysoké standardy pro odolnost při každodenním používání v reálném životě,“ dodala firma.

BEZ KOMENTÁŘE: Nový iPhone 6 se ohýbá, stěžují si zákazníciVideo: Unbox Therapy

Apple uvedl nové telefony na trh minulý týden a během prvních tří dnů prodal rekordních deset miliónů přístrojů.

Tržní hodnota Applu byla ve druhém čtvrtletí podle žebříčku Financial Times 560 miliard dolarů (12,1 biliónu korun) – firma se drží na prvním místě před Exxon Mobilem a Googlem, čtvrtý je Microsoft.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám