Hlavní obsah

Makléř Kerviel vyjde po pouhých 110 dnech vězení na svobodu

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý makléř francouzské banky Société Générale Jérôme Kerviel, který byl v březnu odsouzen ke třem letům vězení za zpronevěru téměř pěti miliard eur, bude v pondělí podmínečně propuštěn na svobodu. Ve čtvrtek o tom rozhodl soud v Paříži, uvedl s odkazem na makléřova advokáta ekonomický list Financial Times.

Foto: Profimedia.cz

Jérôme Kerviel na své jarní pouti do Říma

Článek

Kerviel, který v roce 2008 riskantními obchody připravil svého bývalého zaměstnavatele (mimo jiné majitele Komerční banky) o 4,9 miliardy eur, bude pod dozorem pomocí elektronického náramku.

Může bydlet ve svém bytě a chodit do práce, pouze mezi desátou hodinou večer a sedmou ráno se musí zdržovat doma.

Makléř se v květnu v den nástupu trestu vydal francouzským úřadům po tříměsíční pouti do Říma, kde ho ve Vatikánu dokonce přijal papež František.

Kerviel vždy trval na své nevině a tvrdí, že jeho odsouzení bylo nespravedlivé, jelikož jednal s vědomím banky a dokud vydělával, vše bylo v pořádku.

V průzkumu ve Francii v roce 2008 jej 77 procent dotazovaných označilo za „oběť“ finančního systému. Podle jeho příběhu již vznikla komiksová kniha, film a má i vlastní fanklub, píší FT.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám