Hlavní obsah

Arriva nabídla za provoz trati z Plzně do Mostu o 3,4 miliónu méně než ČD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Arriva nabídla za roční provoz rychlíkové trati z Plzně do Mostu o 3,4 miliónu korun nižší cenu než České dráhy. Celkem dopravce požaduje za provoz od státu dotaci 37,3 miliónu korun. V tiskové zprávě to uvedlo ministerstvo dopravy. Dá se proto předpokládat, že zakázku na provoz trati na příští rok získá.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Pokud nebudou nabídky odporovat požadavkům objednatele, tedy ministerstva dopravy, a splní zákonné podmínky, pak úřad rozhodne podle ceny," řekl mluvčí ministerstva Martin Novák. Ministerstvo přitom na provoz trati výběrové řízení nevyhlašovalo a kvůli nedostatku času jednalo o provozu přímo s Českými drahami. Připravovaný kontrakt ale narušila Arriva, která bez oficiálního vyzvání předložila vlastní nabídku.

Kromě trasy mezi Plzní a Mostem chtěla původně Arriva připravit České dráhy i o roční smlouvu na provoz na trase Liberec - Pardubice. Po prvním kole, kdy výhodnější ceny nabídly ČD, už ale druhou nabídku na trasu Liberec - Pardubice nepodala.

Arriva nyní provozuje železniční trať mezi Šumperkem a Kouty nad Desnou. Loni krátce jezdila z pražského Masarykova nádraží do Kralup nad Vltavou. Do středočeského regionu by se ráda vrátila na trase Benešov - Praha - Čelákovice, pokud se jí podaří domluvit se Středočeským krajem dotace na provoz. Kromě toho se chce zúčastnit tendrů na regionální tratě na Šumavě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám