Hlavní obsah

Americké akcie pokořily historický rekord

Aktualizováno

Široce sledovaný a vlivný index amerických akcií Standard & Poor's 500 v pondělí poprvé v historii překonal hranici 2000 bodů. V čele růstu stojí akcie finančních a biotechnologických společností, k příznivému vývoji akciového trhu přispěly hlavně naděje na nová opatření na podporu evropské ekonomiky.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Makléři na burze v New Yorku

Článek

Index S 500, který sleduje akcie vybraných 500 podniků registrovaných na burzách ve Spojených státech, krátce po zahájení obchodování stoupl o 0,6 procenta na 2000,04 bodu.

Růst v obdobném rozsahu vykázal také užší Dow Jonesův index, stejně jako index technologického trhu Nasdaq Composite.

Akciové trhy ve Spojených státech přitom posilují navzdory ukrajinské krizi a dalším konfliktům ve světě. K pondělnímu růstu přispělo páteční prohlášení šéfa Evropské centrální banky (ECB) Maria Draghiho, podle něhož je ECB připravena učinit další kroky na podporu ekonomiky eurozóny.

Akcie amerického hamburgerového řetězce Burger King zamířily prudce vzhůru po zprávě, že firma jedná o koupi největší kanadské sítě rychlého občerstvení Tim Hortons, známé hlavně prodejem kávy a koblih. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Akcie NWR zlevnily za dva dny o 60 procent

Akcie těžařské společnosti NWR na pražské burze v pátek dopoledne spadly téměř o 39 procent, prodávaly se za méně než dvě koruny. Už ve čtvrtek ztratily akcie...

Výběr článků

Načítám