Hlavní obsah

Policie zablokovala účet Travelsunu s penězi podvedených klientů

Policie zablokovala účet firmy Travelsun, která na internetu nabízela dovolené a od klientů vybírala peníze, pak ale web přestal fungovat. Informoval o tom v úterý Český rozhlas.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„V souvislosti s tímto případem byla na účtu společnosti zjištěna určitá část přijatých finančních prostředků od poškozených zákazníků,” řekla rozhlasu mluvčí jihočeských policistů Štěpánka Uhlířová. Policie podle ní zatím ví o 30 podvedených klientech, číslo však nemusí být konečné.

Portál Krachycestovek.cz minulý týden uvedl, že nabídkám levných dovolených webu Travelsun.cz asi naletěla téměř tisícovka lidí, kteří zaplatili více než šest miliónů korun. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Asociace českých cestovních kanceláří a agentur na základě stížností klientů na činnost portálu upozornila Českou obchodní inspekci a ministerstvo pro místní rozvoj.

Okopírovali stránky německé cestovky

Stránky Travelsun.cz, které nabízely zájezdy zlevněné až o 70 procent, jsou už několik dnů mimo provoz. Provozovatelem slevového portálu Travelsun.cz je tuzemská firma Am Basten Ankauf, která byla zapsána do obchodního rejstříku letošního 5. června. Základní jmění této společnosti je jedna koruna.

Souběžně případ vyšetřují němečtí policisté, uvedl rozhlas už minulý týden. Někdo totiž podle něj zkopíroval stránky německé cestovky Greektours a použil je pro fiktivní cestovní kancelář Greeklandreisen, kterou pak inzeroval jako pořadatele levných zájezdů právě portál Travelsun.cz.

Podnikání Travelsunu je napsané na Martina Otáhala, který vinu odmítá a tvrdí, že někdo zneužil jeho jméno. Chce se bránit soudní cestou, dodal rozhlas.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám