Hlavní obsah

Firmě Philip Morris v Česku stoupl zisk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kutnohorskému výrobci tabáku Philip Morris ČR vzrostl v pololetí meziročně čistý zisk o 23,4 procenta na 1,1 miliardy korun. Tržby bez spotřební daně a DPH se ve srovnání se stejným obdobím loňského roku zvýšily o 6,2 procenta na 6,4 miliardy korun. Firma to v úterý uvedla v pololetní zprávě.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Výsledky podle firmy ovlivnil růst domácího odbytu i oslabení koruny, které pomohlo vývozu. Přispěly k němu také nižší provozní náklady.

Tržby se firmě zvýšily také v důsledku příznivého vývoje cen, vyššího objemu prodejů a míry zastoupení jednotlivých značek v prodejích v České republice a na Slovensku.

Celkový trh s cigaretami poklesl v České republice o 0,7 procenta, na Slovensku vzrostl o 2,1 procenta. Tržní podíl výrobce cigaret Marlboro nebo L v Česku poklesl o 3,3 procentního bodu, na Slovensku vzrostl o jeden procentní bod. Objem domácího odbytu vzrostl o pět procent.

Philip Morris ČR je největším výrobcem tabákových výrobků v České republice, kde zaměstnává přibližně 1100 lidí.

Cigarety podraží

Poslanecká sněmovna v červenci ve třetím čtení schválila novelu zvyšující spotřební daň u tabákových výrobků. Krabička cigaret by tak měla do konce roku zdražit o tři až čtyři koruny. [celá zpráva]

Negativní zprávou pro hospodaření společnosti a cenu akcií by mohl být předložený poslanecký návrh zákona, který by zakazoval kouření v restauracích a barech. Podobné snahy o zákaz kouření ale již v minulosti několikrát ztroskotaly.

Reklama

Související témata:

Související články

Cigarety budou dražší, souhlasili poslanci

Poslanecká sněmovna ve třetím čtení schválila novelu zvyšující spotřební daň u tabákových výrobků. Krabička cigaret by tak měla zdražit o tři až čtyři koruny....

Výběr článků

Načítám