Hlavní obsah

Výrobci tramvají Škoda klesl zisk na 1,75 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strojírenské skupině Škoda Transportation klesl v roce 2013 čistý zisk meziročně o téměř 42 procent na 1,75 miliardy Kč. Jeden z největších středo- a východoevropských výrobců vlaků, lokomotiv, tramvají, trolejbusů a vozů metra utržil loni 14,6 miliardy korun, což je oproti roku 2012 o necelých pět procent méně.

Článek

"Zisky i tržby skupiny považujeme za stabilní a vyrovnané. Finanční výkyvy jsou způsobené dlouhodobým charakterem našich zakázek a především různorodou skladbou produktů. Odhady na letošek ukazují, že se tržby o několik miliard korun navýší," uvedla mluvčí Škoda Transportation Lubomíra Černá.

Skupina loni uzavřela zakázky za více než 21,7 miliardy korun, z toho za 20,85 miliardy korun na export. Loňský rok byl z tohoto pohledu pro skupinu přelomový, uvedla mluvčí.

Všechny čtyři hlavní výrobní podniky skupiny Škoda Transportation vykázaly loni výrazné zisky. Nejvíce si meziročně pohoršila ostravská Škoda Vagonka, nejvíce si naopak polepšila stěžejní Škoda Transportation Plzeň s 1230 zaměstnanci, která loni utržila 6,5 miliardy korun a její zisk činil 1,074 miliardy korun. V roce 2012 přitom měla tržby 6,2 miliardy Kč a zisk 862 miliónů korun.

Plzeňská Škoda Electric, výrobce trolejbusů, trakčních motorů a pohonů se 770 lidmi, utržila loni 3,4 miliardy korun, meziročně o 100 miliónů korun více.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám