Hlavní obsah

Obchodní inspekce pokutuje i na hradech a zámcích

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kontroloři České obchodní inspekce (ČOI) v létě kontrolují prodej zboží a služeb na turisty vyhledávaných místech. Ve druhém čtvrtletí při 308 kontrolách provozoven zjistili nedostatky ve 110 z nich. Celkem uložili pokuty přesahující 500 tisíc korun. Informoval o tom mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Foto: Petr Eret, ČTK

Chodský hrad v Domažlicích. Ilustrační snímek

Článek

Inspektoři od dubna až do konce září kontrolují prodej zboží a služby poskytované na většině míst, kam míří domácí i zahraniční turisté. Jedná se o kulturní a historické památky, ubytovací zařízení, sportovní areály nebo o stánky s občerstvením a suvenýry.

Nejčastějšími pochybeními bylo neuvádění ceny, nesprávné účtování ceny, nepřesně navážené či naměřené zboží nebo používání necertifikovaných vah a nevystavení účtenky.

V rámci kontrolní akce byl vydán také zákaz prodeje výrobků, které nesplňovaly podmínky pro uvedení na trh v celkovém počtu 101 kusů. Hodnota zakázaného zboží činila 23 388 korun.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

ČOI například minulý měsíc při kontrolách restaurací v Praze zjistila, že často cizincům účtují speciální příplatek za servis. [celá zpráva]

Reklama

Související články

ČOI: Pochybení cestovek přibývá

Kontroloři České obchodní inspekce (ČOI) odhalili porušení předpisů u 27 ze 71 kontrolovaných cestovních kanceláří a agentur. Ve druhém čtvrtletí uložili 14...

Výběr článků

Načítám