Hlavní obsah

Češi prosázeli na zápasy fotbalového mistrovství přes miliardu

Fotbalové mistrovství světa v Brazílii bylo pro tuzemské sázkové kanceláře, i přes absenci českého týmu na šampionátu, rekordní. Češi prosázeli více než 1,1 miliardy korun, sdělili zástupci největších sázkových kanceláří. Z hlediska sázek to byla nejúspěšnější sportovní akce v historii.

Foto: Markus Schreiber, ČTK/AP

Německý fanoušek v Berlíně sleduje přenos z finále MS ve fotbale.

Článek

"Tržby Tipsportu na fotbalovém mistrovství světa lehce přesáhly hranici 600 miliónů korun, což je vyšší výsledek, než jsme očekávali," prohlásil mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

Jen o něco nižší sázky hlásí konkurenční Fortuna. "Mistrovství světa ve fotbale v Brazílii se podle očekávání stalo nejsázenější sportovní akcí v historii. Objem přijatých sázek v Česku prolomil hranici 500 milionů korun," informoval mluvčí Fortuny Petr Šrain.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Největší zájem měli sázkaři o finálové střetnutí Německa s Argentinou, na které u Tipsportu prosázeli 15 miliónů korun a u Fortuny dokonce 25 miliónů korun. Právě zápasy německé reprezentace společně s vystoupením fotbalistů Brazílie, Argentiny a Nizozemska patřily k nejvyhledávanějším.

Budoucí mistři světa z Německa však připravili sázkařům jedno z největších překvapení, když v základní skupině remízovali s Ghanou 2:2.

"Tato remíza potopila skoro půl miliónu tiketů, na kterých se objevil tip 1, tedy výhra favorizovaného Německa," podotkl Hadrava, podle nějž bylo letos překvapivých výsledků více.

Vyhrál milión za tři stovky

"Sázkaři to měli v tomto ohledu složité, skoro bych to přirovnal k obrovskému krachu favoritů během letošního hokejového mistrovství světa. Ale sázkaři si nakonec věděli rady, a když se jim nedařilo v klasických předzápasových sázkách, doháněli ztráty v sázkách LIVE, kde byla jejich úspěšnost velmi vysoká," uvedl Hadrava.

Také podle Šraina byli celkově mírně lepší bookmakeři. "První víkend turnaje výrazně nahrával sázejícím, pak se ale situace ve skupinách obrátila, objevilo se několik remíz a překvapení, což nahrávalo bookmakerům. Vyřazovací část už zase vyšla podle předpokladů sázkařů. V plusu nakonec zůstali bookmakeři," řekl Šrain a dodal, že vysokých 80 procent sázek přijali přes internet.

Tipsport informoval, že výher vyšších než milión korun vyplatil během šampionátu 20, výher přesahujících 100 tisíc korun evidoval 150. Fortuna vyplatila 420 výher vyšších než 100 tisíc, nejvyšší přitom činila 2,23 miliónu korun.

Značné štěstí měl klient Fortuny, který správně uhodl přesné výsledky všech čtyř čtvrtfinálových duelů. Za vsazených 300 korun získal při obrovském kurzu 3588:1 výhru 1,076 miliónu korun. Ještě více, 1,23 miliónu korun, získal také sázkař, který u Tipsportu vsadil pět tisíc korun, že v deseti konkrétních zápasech rozhodčí udělí maximálně tři žluté karty.

Anketa

Vsadili jste si během uplynulého mistrovství světa ve fotbale?
ano a vyhrál/a jsem
7,4 %
ano, ale prohrál/a jsem
6,4 %
ne
86,2 %
Celkem hlasovalo 2464 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám