Hlavní obsah

NWR počítá s prodejem OKD, když věřitelé nepřistoupí na restrukturalizaci

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Těžební společnost New World Resources (NWR) se připravuje na možný prodej svých dceřiných společností, mezi něž patří černouhelné OKD. Prodej by nastal v případě, že by se NWR do září s věřiteli nedohodla na podmínkách kapitálové restrukturalizace. Řekl to ve středu ředitel vnějších vztahů NWR Petr Jonák. Přiznal, že NWR prodej připravuje.

Foto: OKD

Podzemní tunel mezi doly Karviná a Darkov

Článek

Jonák popřel první zprávy, že NWR OKD už prodává. Vznikly prý špatnou interpretací zprávy, kterou NWR o restrukturalizaci dalo, jednou z agentur.

Řekl, že prodej není na pořadu dne. ”Přijde případně na řadu až poté, co ztroskotají jednání s věřiteli,“ nastínil s tím, že společnost se momentálně v jednání s věřiteli posouvá vpřed. „Nemůžeme si ale dovolit být nepřipraveni, proto dnešním dnem zahajujeme přípravu na něco, v co věříme, že nenastane,“ vysvětlil Jonák.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

NWR má dluhy ve výši 775 miliónů eur (asi 21,5 miliardy korun), restrukturalizací jej snížila na 450 miliónů, potřebuje k tomu ale souhlas 75 procent věřitelů, zatím má souhlas 63 procent a jedná s dalšími. Představenstvo firmy je přesvědčeno, že podmínky pro dohodu s věřiteli budou splněny.

„Spouštíme přípravu na prodej, ale věříme, že k němu nedojde, protože se s věřiteli domluvíme.“

Akcie NWR začaly po ranním oznámení strmě klesat. Po půl desáté akcie odepisovaly téměř devět procent a obchodovaly se za 8,20 koruny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám