Hlavní obsah

Hradec Králové dá za půlku pozemku pro D11 skoro 1,7 miliónu

– Hradec Králové
Právo, Novinky, Ludmila Žlábková

Zastupitelé Hradce Králové v úterý odsouhlasili, že město vykoupí od Jaroslavy Štrosové pozemek potřebný k dostavbě dálnice D11 do Hradce Králové. Za ideální polovinu malé parcely o výměře 2700 metrů čtverečních dá město téměř 1,7 miliónu korun. Za jeden metr čtvereční tak město zaplatí 1234 korun, ač stát v podobných případech nabízí 30 korun.

Foto: archív, Právo

Dálnice D11 končí kvůli nevykoupeným pozemkům před Hradcem Králové.

Článek

Stavba dálnice skončila v roce 2006 zhruba tři kilometry před Hradcem Králové. Nyní chce město tímto krokem přispět k dokončení dálnice, které se vinou posledního nevykoupeného pozemku zastavilo na mrtvém bodě.

Přestože krajské město schválilo výkup polnosti od Jaroslavy Štrosové, jedná se pouze o polovinu chybějícího pozemku. Druhou vlastní její sestra Ludmila Havránková. Je proto možné, že v červenci na mimořádném zastupitelstvu budou hradečtí zastupitelé jednat o výkupu i zbývající části pozemku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Stát připravuje zahájení dostavby chybějícího úseku dálnice k Hradci Králové bez ohledu na jednání o získání pozemku od obou sester. Podle dřívějších informací stát nyní jedná se stavební firmou Eurovia o dodatku smlouvy na stavbu dálnice. Stavět by se mohlo začít v červenci.

Město chce získané pozemky směnit s Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD) za pozemky, které ŘSD vlastní pod terminálem hromadné dopravy a město si je nyní ročně pronajímá za 2,3 miliónů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám