Hlavní obsah

Nexen investuje v ČR 24 miliard korun, vyrábět začne za čtyři roky

– Soul • Aktualizováno

Korejský výrobce pneumatik Nexen Tire plánuje investovat do výstavby továrny v České republice během sedmi let od roku 2016 zhruba 1,2 biliónu wonů (přibližně 23,7 miliardy Kč). Oznámila to v pondělí podle agentury Reuters firma. Zahájení výroby v novém závodě plánuje za čtyři roky.

Foto: Nexen Tire

Pneumatiky Nexen na americké výstavě SEMA

Článek

Česká vláda o investiční smlouvě s Nexenem rozhodla před týdnem. Dosud se hovořilo o tom, že počáteční hodnota investice do výstavby továrny by měla být 22,8 miliardy korun.

Nexen svými pneumatikami zásobuje závody korejských automobilek Hyundai a Kia v Česku a na Slovensku, ale i boleslavskou Škodu. Společnost oznámila, že roční výrobní kapacitu v novém závodě plánuje postupně zvýšit na více než 12 miliónů kusů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Továrna Nexenu by mohla dát práci zhruba tisícovce lidí, což by mohlo snížit míru nezaměstnanosti v Ústeckém kraji zhruba o 0,3 procentního bodu, uvedl již dříve krajský úřad práce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám