Hlavní obsah

Česká pošta zvažuje, že začne poskytovat bankovní služby

Novinky, jas
Aktualizováno

Česká pošta (ČP) uvažuje, že zažádá o vlastní licenci na poskytování bankovních služeb. Uvedl to v pátek předseda dozorčí rady Jan Mareš.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Podle Mareše je to zatím pouze úvaha, kterou bude podnik analyzovat. Podotkl, že v jiných zemích je poskytování bankovních služeb přímo poštovním operátorem běžné.

V roce 2017 vyprší partnerská smlouva, kterou má pošta uzavřenou s ČSOB. Nynější kontrakt byl uzavřen v roce 2005 a zajišťoval poskytování služeb Poštovní spořitelny na přepážkách České pošty.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

S rozvojem finančních služeb počítá strategie rozvoje České pošty do roku 2017, kterou představil nový generální ředitel Martin Elkán spolu s ministrem vnitra Milanem Chovancem (ČSSD). Pošta chce také zlepšit služby v oblasti listovních zásilek, modernizovat poskytování balíkových služeb a rozšířit nabídku v oblasti distribučních služeb.

Podle Chovance není v zájmu státu rušení poboček, a stát proto bude muset za udržení současného rozsahu sítě zaplatit. Česká pošta provozuje přes 3200 poboček a zaměstnává kolem 32 000 lidí. Loni vykázala tržby 19,7 miliardy korun a zisk 305 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám