Hlavní obsah

Kellnerově O2 bude šéfovat bývalý ředitel operátora U:fon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V čele největší české telekomunikační společnosti Telefónica bude od července Tomáš Budník, který dříve působil jako generální ředitel operátora U:fon a pro investiční skupinu PPF vedl projekt čtvrtého mobilního operátora. Napsaly to v pondělí Hospodářské noviny (HN).

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto společnosti O2 Telefónica

Článek

Budník nahradí nynějšího generálního ředitele Luise Malvida, o jehož odchodu se spekuluje od loňského podzimu, kdy Telefóniku koupila PPF.

Budník deníku řekl, že jeho cílem bude zjednodušit a zrychlit chod firmy a pokračovat ve zjednodušování produktů a služeb. Do Telefóniky Budník nastoupil v dubnu na místo šéfa informačních technologií.

Za dvacet let v telekomunikacích Budník vystřídal řadu firem včetně Českého Telecomu a konkurenční GTS. Do skupiny PPF přišel v roce 2011 a byl v ní nejprve ředitelem IT ve společnosti Eldorado.

Malvido byl generálním ředitelem a předsedou představenstva české Telefóniky od února 2010.

Telefónica poté, co v ní PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera získala 65,9 procenta akcií od španělské Telefóniky SA, změní k 21. červnu název firmy na O2 Czech Republic.

Reklama

Výběr článků

Načítám