Hlavní obsah

Zemědělský fond vypíše obří IT zakázku za tři čtvrtě miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) vypíše v posledním čtvrtletí letošního roku největší veřejnou zakázku ve své historii. Tříletý tendr na kompletní provoz a rozvoj informačního systému fondu má stát 750 miliónů korun bez DPH. Informaci potvrdila mluvčí fondu Vladimíra Nováková.

Článek

Informační systém je potřeba pro administraci zemědělských dotací. Prostřednictvím SZIF ročně protéká více než 30 miliard korun ve formě dotací z Evropské unie a státního rozpočtu.

"Z veřejné zakázky na zajištění kompletního provozu a rozvoje informačního systému vzejde smluvní vztah od 1. ledna 2016, kdy předpokládaná doba trvání je zhruba tři roky," uvedla Nováková s tím, že je možné prodloužení doby trvání zakázky. Zároveň potvrdila, že se bude jednat o nejdražší veřejnou zakázku za dobu fungování fondu, tedy od roku 2000.

Protože se jedná o zakázku figurující na seznamu významných zakázek, s nímž byla minulý týden seznámena vláda, bude tendr před jeho uveřejněním kabinet schvalovat.

"V současné době nám IT služby zajišťuje společnost SAP ČR, v roce 2013 se v rámci kontraktu jednalo o částku celkem 341,8 miliónu korun bez DPH," doplnila Nováková.

Součástí budoucího tendru by měly být i služby provozu infrastruktury, které v roce 2013 stály 49 miliónů korun a pro letošní rok mají vyjít na zhruba 27 miliónů. Fond má na jejich realizaci smlouvu do konce roku se společností Telefónica Czech Republic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám